Acnebehandeling

Waardoor ontstaat acne?

Acne komt voornamelijk voor bij jongeren in de puberteit als gevolg van hormonen, maar kan ook op latere leeftijd optreden. De puistjes ontstaan dan vaak door voeding, stress, ziekte, hormonen, zwangerschap, verkeerd gebruik van verzorgingsproducten, medicatie of het stoppen met de pil.

Het ongemak van deze huidaandoening is niet alleen fysiek, maar kan ook gepaard gaan met psychosociale problemen die de acne zelfs langer in stand kunnen houden.

Waar kunt u acne aan herkennen?

  • Puistjes
  • Pustels en papels (holtes met pus)
  • Filtraten (onderhuidse verhardingen)
  • Ontstekingen
  • Roodheid
  • Littekens

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Een acnebehandeling kan uit verschillende therapieën bestaan. Afhankelijk van de conditie van de huid wordt gebruikt gemaakt van fruitzuurpeelings, microdermabrasie of een dermaroller (alleen bij littekens). Tijdens de acnebehandeling wordt de huid diep gereinigd en worden mee-eters verwijderd. Pigmentvlekken en acnelittekens worden in een later traject behandeld.

Bij de behandeling van acne werk ik uitsluitend met een vooropgesteld plan. De frequentie is afhankelijk van de ernst, leefstijl en thuisbehandeling, maar is meestal wekelijks, tweewekelijks of maandelijks.

Voor een sneller herstel is het raadzaam om tijdens en na het behandeltraject gebruik te maken van de geadviseerde producten. Als u de producten thuis nog een tijdlang gebruikt, is de kans op een terugval minimaal.

Tarieven

Bij Art of Beauty wordt veel in kuurverband gewerkt. De prijzen zijn afhankelijk van de gebruikte producten en therapie. In sommige gevallen worden behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed. In uw polisvoorwaarden ziet u of u hiervoor in aanmerking komt.

acne2