Microdermabrasie

Microdermabrasie1

Microdermabrasie is een therapie waarbij verhoornde cellen van de bovenste huidlaag losgemaakt worden. Hierdoor krijgt de huid een prikkel om vanuit de diepere huidlaag te regenereren. Daarbij wordt de opnamecapaciteit van de huid groter. De werkende stoffen in verzorgingsmiddelen kunnen dieper in de huid doordringen, waardoor het effect beter wordt. Afhankelijk van uw huid en leefstijl adviseren we u over de te gebruiken gezichtsverzorging na behandeling, zoals het Micro Cellular Ultimate ECM Repair Serum.

Microdermabrasie2
Microdermabrasie is geschikt voor:

  • Verbeteren van de huidelasticiteit (oudere huid)
  • Vervagen van fijne lijntjes en diepe rimpels
  • Verzorgen van onzuivere en onregelmatige huid
  • Verminderen van acne en littekens
  • Vervagen van hyperpigmentatie en pigmentvlekjes
  • Herstellen van zonbeschadigde huid
  • Vervagen van ouderdomsvlekken
  • Intensieve huidreiniging


Hoe werkt microdermabrasie?

Microkristallen worden met hoge snelheid op de huid gespoten en direct weer weggezogen. Hierdoor ontstaat een peelend effect, waardoor de microcirculatie van de huid wordt gestimuleerd. De verbeterde doorbloeding levert de nodige voedingsstoffen voor collageenvernieuwing op en de huidelasticiteit verbetert. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd en na de behandeling ziet u direct een mooiere huidlaag.


Hoe vaak moet een behandeling herhaald worden?

De mooiste resultaten worden behaald bij een kuur van 6-10 behandelingen, waarbij u 1x in de 2/3 weken terugkomt. Maar ik geef u altijd een individueel advies, afgestemd op uw huid, leefstijl en leeftijd. U kunt ook minder vaak komen en uw huid alleen een welverdiende oppepper geven. Na de eerste behandeling heeft u direct een stralende en gezonde teint en een gladdere huidtextuur. Zo eenvoudig en ontspannend kan anti-aging zijn.

Is microdermabrasie geschikt voor ieder huidtype?

Ja, microdermabrasie van het merk Babor is veilig voor elk huidtype en iedere huidskleur. De therapie is vrij van chemicaliën en geschikt om de oudere huid te verjongen en de jonge huid te behouden. Hoewel de behandeling mild is, kan er wat roodheid optreden. Dit trekt binnen enkele uren weg.

Microdermabrasie maakt de huid niet pijnlijk, maar de huid is wel gevoeliger voor de zon. Ik raad u dan ook aan om gedurende het behandeltraject een zonnebrandcrème met hoge factor te gebruiken.

Wat is het verschil met andere peelings of scrubs?

Microdermabrasie van het merk Babor is vrij van chemicaliën en zuren. Andere peelings zijn dat niet. Bij microdermabrasie is de kans op huidirritatie zeldzaam, omdat de therapie niet agressief is. De behandeling past daardoor prima tussen uw dagelijkse activiteiten.